پاستوریزه کردن فرآیند گرم کردن ذرات یک محصول برای از بین بردن عوامل بیماری زا است. سیستم فرایند حرارتی مورد استفاده به خواص محصول و نتایجی که باید به دست آید بستگی دارد. بسته به محصول خود و مدت زمان ماندگاری مورد نظر، میتوانید پاستوریزاتور لبنی و نوشیدنی یکی را انتخاب کنید.
پاستوریزاتورها دستگاههایی هستند که قادر هستند با اعمال عملیات حرارتی روی شیر، بدون آنکه اثر نامطلوب و ناخواسته دیگری روی شیر بگذارند، باسیل سلها را به طور کامل نابود کنند. از آنجایی که باسیل سلها مقاومترین عامل بیماریزا شیر هستند، از بین رفتن سایر عوامل بیماریزا نیز ارزیابی میشود.
باسیل سل در دمای C° 75~72 و مدت زمان 16 – 20 ثانیه از بین میرود. جدای از میکروارگانیزمهای بیماریزا، شیر حاوی میکروارگانیزمهایی است که بر طعم و ماندگاری سایر فرآوردههای لبنی هم اثر مخرب دارد. لذا هدف فرآیند پاستور از بین بردن همین میکروارگانیزمها است.
از آنجایی که آنزیم فسفاتاز همواره در شیر خام موجود است و این آنزیم توسط شیر خام به راحتی از بین میرود، نبود آنزیم فسفاتاز در شیر پاستوریزه صحت انجام فرآیند را تائید میکند.
شیر دریافتی از واحد شیر خام ابتدا وارد بالانس تانک میشود. کنترل سطح شیر داغ داخل بالانس تانک هم به صورت مکانیکی (با کمک شناور) هم با استفاده از شیرآلات پنوماتیک و ابزار دقیقهای مربوطه قابل کنترل است. پلیت پاستورایزر به عنوان مهمترین بخش دستگاه از 3 قسمت تشکیل شده است، هیتر، ریجنریشن و کولر.
شیر خام ابتدا در دمای 4°C از بخش Regeneration وارد پاستورایزر شده و ضمن احیای گرمای شیر پاستور شده، تا دمای C° 60 گرم میشود. سپس در این دما شیر وارد سکشن هیتر شده و ضمن تبادل حرارت با آب داغ تا دمای C° 75~72 گرم میشود. شیر داغ شده سپس با عبور از هلدر زمان ماند 16 – 20 ثانیه را برای از بین بردن میکروارگانیزمها فراهم کند، طبق استاندارد پاستور، چنین شیری اکنون عاری از میکروارگانیزمهای نامطلوب است. شیر پاستور شده مجددا وارد بخش بازیابی حرارتی میشود و ضمن پیشگرم کردن شیر ورودی خود تا حدود 14°C سرد میشود. در بخش آخر نیز با عبور از بخش کولر و دفع گرما به جریان آیس واتر (آب سرد ~C°1)، شیر تا دمای 4°C سرد میشود. برای مشاهده اطلاعات کامل در رابطه با خطوط تولید محصولات لبنی بر روی لینک زیر کلیک کنید.
عملکرد این دستگاهها دارای 3 فاز است، تولید، CIP ،SIP.
با پایان یافتن فاز تولید که معمولا تا 8 ساعت زمان میبرد، به دلیل ایجاد رسوب در پلیت پاستورایزر، دستگاه دیگر قادر به رساندن دما به حد مطلوب نبوده و خط نیاز به شستشو دارد. از آنجایی که پاستورایزرها بر خلاف سایر تجهیزات به صورت اتومات شسته میشوند (CIP) (و نه با CIP Center) لازم است که حتما سیستم دوزینگ سود و اسید در این دستگاهها تعبیه شود. سرانجام نوبت به استریل کردن دستگاه میشود که این امر همواره در ابتدای تولید صورت میگیرد. به این شکل که با به جریان انداختن آب داغ در خط با دمای C° 90 ~95 به مدت 10 – 15 دقیقه ابتدا تمام ترکیب استریل شده و سپس بعد از تنظیم دما، شیر دریافت میشود. برای مشاهده اطلاعات کامل در رابطه با یونیت کامل CIP تمام اتوماتیک بر روی لینک زیر کلیک کنید.
کارشناسان فروش گروه تولیدی و صنعتی دمیرچی، همه روزه بجز ایام تعطیل از ساعت 8 صبح تا 17 عصر آماده پاسخگوی به شما خواهند بود.
برای ثبت درخواست خود می توانید از روش های مختلف از جمله:
تماس تلفنی
پر کردن فرم در سایت
چت آنلاین سایت
اقدام نمایید
گروه صنعتی دمیرچی قادر به ارائه صفر تا صد خطوط لبنیات میباشد. جهت کسب اطلاع از قیمت روز تجهیزات خطوط لبنیات از جمله پاستوریزاتور میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید – برای استعلام قیمت پاستوریزاتور تماس بگیرید.
گروه تولیدی و صنعتی دمیرچی، با هدف ارتقای سطح کیفی و استانداردهای اجرایی در زمینه طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی ماشینآلات صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی، فعالیت مستمر و ارزش آفرین خود را پایه گذاری کرد. فعالیتهای این گروه در زمینه ماشینآلات صنایع غذایی شامل راهاندازی خط تولید روغن، خط تولید لبنیات و … میباشد.